Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een hot item deze tijd. De vergrijzing neemt toe, mensen hebben een hogere levensverwachting. Daardoor is iedereen genoodzaakt langer door te werken om voldoende geld te genereren voor diegenen die met pensioen (AOW) gaan.  De pensioengerechtigde leeftijd wordt verhoogd en ook zijn er meer 50-plussers werkzaam dan vroeger. In 2006 was 45% van de 55 – 65 jarigen werkzaam, in 2016 was dit al 64% en deze stijging zet door.

De kans op gezondheidsproblemen stijgt met de leeftijd. Dit kan zowel op lichamelijk als mentaal gebied zijn: het ervaren van een slechtere gezondheid (zoals bijv. sneller vatbaar voor een griepje zijn) komt vaker voor naarmate men ouder wordt. Men heeft meer tijd nodig om te herstellen van vermoeidheid die de (werk)dag veroorzaakt heeft. Daarnaast gaat het verwerken en/of leren van nieuwe informatie niet meer zo makkelijk op latere leeftijd. 

Hoe zorg je ervoor om je werkende leven zo gezond mogelijk én met voldoening door te brengen, ook op hogere leeftijd? In ons coachingstraject kunnen we samen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn die het beste bij jou passen, zodat je met plezier en in goede gezondheid je werkzame jaren kan volbrengen.